Elk jaar geef ik heel wat lezingen voor bibliotheken en middelbare scholen. Net zoals in mijn boeken speelt muziek daarin een belangrijke rol. Muziek is immers ‘de blikopener van onze ziel’ – en van onze verbeelding.

‘Alles begint met muziek’

Ontdekkingstocht in muziek en taal, die de oren smeert en de ogen opent. Met aandacht voor mijn boeken, maar via een aparte invalshoeken. Anders kijken, lezen en luisteren. Met vaart, no-nonsense. Ervaring leert dat de groep best niet groter is dan 50 personen.
Doelgroep: eerste tot en met derde middelbaar.

‘Mijn vriend Hitler’

De evolutie van Hitler als jongeman was een schoolvoorbeeld van ‘radicaliseren’, de term die we nu voortdurend gebruiken. Anderhalf jaar lang heb ik onderzoek gedaan naar de tienerjaren van de latere dictator en zijn vriendschap met een introverte muzikant-in-spe uit Linz.
Doelgroep: vanaf tweede middelbaar, ook volwassenen.

Of…

Een bijzondere activiteit in de bibliotheek of op school? Je zoekt een schrijver of interviewer? Je wil een lezing-op-maat, bijvoorbeeld over muziek, een componist, een schrijver… Contacteer mij en we maken er samen iets moois van.
Doelgroep: naar keuze.

Subsidies

Het Vlaams Fonds voor de Letteren subsidieert mijn lezingen. Voor de snelle beslissers, want het aantal subsidies per jaar is beperkt.

Meer info?

Mail mij!