€(uitverkocht)

Koop dit boek

Sneeuwwitje

2012 - Abimo
Het overbekende sprookje van de gebroeders Grimm in een hedendaags jasje. De Franse meesterillustrator Benjamin Lacombe leverde een visuele parel af, gebaseerd op de oorspronkelijke, duistere versie van deze klassieker. Leeftijd | Vanaf 6 jaar (prentenboek) Thema's | sprookje Eerste zin | Ooit, in het hart van de winter, zat de koningin aan het raam te naaien. Weetje | Uitverkocht...
Het orkest zette in en speelde een meeslepende wals. Het was alsof de ijzeren muiltjes zelf voortbewogen op de maat. En de koningin, ze danste, ze kon niet anders. Ze wervelde door de balzaal, huilend om zichzelf en om de pijn aan haar voeten.
Sneeuwwitje - dat verhaal kennen we toch? Ja. En nee. Deze prachtig geïllustreerde versie is gebaseerd op de originele, meer duistere versie.
"Verfrissend"
Piet De Loof nam dit onverslijtbaar sprookje van de gebroeders Grimm verfrissend onder handen. Hij gaf het een aander vertelritme en een ander slot. Beetje griezelig, maar helemaal passend bij de prachtige illustraties van de Franse tekenaar Benjamin Lacombe.
De Bond
Het originele verhaal is naar de 21e eeuw getild door Piet De Loof, waardoor het kort, bondig en geweldig leest.

"Adembenemend"

De prijs voor het sprookjesboek met de mooiste illustraties gaat naar Sneeuwwitje. De adembenemende prenten brengen Sneeuwwitje echt tot leven en schetsen een donkere en mysterieuze sfeer die perfect bij het grimmige verhaal past. Of hoe een sprookje dat je al kent sinds je kindertijd kan blijven boeien.
Metro

"Fantastisch"

Soms moet je dicht bij de basis blijven. In dit geval het klassieke verhaal van de gebroeders Grimm: Sneeuwwitje! Het originele verhaal is naar de 21e eeuw getild door Piet De Loof, waardoor het kort, bondig en geweldig leest. De aandacht wordt echter voornamelijk getrokken door de fantastische prenten van de Franse illustrator Benjamin Lacombe (Een melodie van ijzer en staal, Nachtegaal).

De combinatie van de heldere, verhalende tekst en de betoverende prenten maakt Sneeuwwitje een heerlijk boek om te lezen en vooral te bekijken. De gladde, strakke tekenstijl van Lacombe komt helemaal tot zijn recht: het is zowel sprookjesachtig mooi als betoverend eng. De fantastisch uitgewerkte, bijna steriele tekeningen worden afgewisseld met wat grovere zwartwitprenten. Dat doet overigens niets af aan de stijl, want Lacombes signatuur is onmiskenbaar aanwezig in iedere prent. Een fantastische bewerking van het oude sprookje!.
Website CooleSuggesties

"(Voor)leesgenot voor oog en oor"

Lacombe weet als geen ander dromen en fantasieën weer te geven in grote, mysterieuze prenten en zo de kijker aan te spreken op zijn emotie. Hij beeldt voortdurend een realiteit af die hij tegelijkertijd overstijgt. Zijn figuren zijn gestileerd en ogen lieflijk, terwijl de wreedheid er soms van afdruipt. Hij schildert en kleurt zijn prenten in met voorzichtige streken en zachte kleuren.
Stuk voor stuk pareltjes waarop je niet uitgekeken raakt.

De vele zachtgekleurde prenten worden af en toe afgewisseld met indrukwekkende, expressionistische potloodtekeningen zonder inkleuring. Hierin imponeren de gedetailleerde lijnvoeringen en de expressieve uitdrukkingen.

De makers hebben gekozen voor een sprookjesversie die dicht aanleunt bij het origineel. Met veel respect ervoor maakt De Loof de vertelling iets vlotter en meegankelijker dan de klassieke versie. Zijn geüpdatete tekst laat zich vloeiend voorlezen.

Deze versie zal vele kinderen en volwassenen aanspreken en bij elkaar brengen. Urenlang (voor)leesgenot voor oog en oor! Vandaar zeker een aanrader.

Eric Vanthillo op website Pluizuit

Andere boeken van Piet