€18,95 (excl. verzending)

Koop dit boek

Nachtegaal

2012 - Abimo
Opwinding op het zomerkamp: de kinderen vinden stukjes behangpapier waarop gedichten staan. Gedichten over... henzelf. Wie is de mysterieuze dichter? Je ontdekt het in dit muzikale sprookje. Leeftijd | Vanaf 6 jaar (prentenboek) Thema's | gedichten, verlegen zijn Eerste zin | Het begon die dag met geuren. Weetje | Benjamin Lacombe, die voor de tekeningen en de oorspronkelijke (Franse) tekst zorgde, is vooral bekend van 'Een melodie van ijzer en staal'....
Het duurde niet lang of alle kinderen van het kamp hadden een gedicht gekregen. De mysterieuze dichter beroerde iedereen. Wie was hij? Het bleef een raadsel.
Uitgeverij Abimo vroeg me de tekst van dit Franse prentenboek te vertalen en te herwerken. Teksten schrijven die naast de bijzondere tekeningen van Benjamin Lacombe mogen staan: een eer!
Gedrukt op dik papier met uitklapbare pagina's.
"Wegdromen"

Dit luxueuze prentenboek bevat prachtige uitklapbare illustraties waar kinderen heerlijk bij kunnen wegdromen.

Knack Weekend

"Wonderlijke leeservaring"

Dit soort zomerkamp maakt van Nachtegaal een wonderlijke leeservaring. De lezer kan zijn ogen uitkijken op de prenten, genieten van de poëtische tekst, nieuwsgierig zijn naar wie de gedichten schrijft. (Lees meer...)

Katrien Temmerman op website 'Geen Leven Zonder Boeken'

"Een sfeer die je betovert"


Het verhaal daagt je als lezer/kijker uit om het geheim te ontrafelen, samen met de andere kinderen uit het verhaal. Temeer door de vele flapjes die je telkens iets onthullen zonder meteen alles prijs te geven. De tekst is licht poëtisch en beoogt een sfeer die je betovert. (Lees meer...)

Eric Vanthillo op website 'Pluizuit'

"Stof tot praten"

De illustraties in vooral geel-groen-rode aardetinten zijn sfeervol, maar de kinderen met hun grote vragende ogen doen wat popperig aan. Bijzonder is hoe wordt ingezoomd op details en vanuit verschillend perspectief is getekend. Enkele pagina's bevatten een flap, waarachter Nachtegaal te zien is, omringd door kleine vogeltjes. De illustrator Benjamin Lacombe (1982-) illustreerde tal van kinderboeken, die ook in Duitsland, de UK en de VS veel succes hebben. Een verhaal dat goed gelezen moet worden en stof geeft tot praten over anders zijn en groepsgedrag.

A.E.M. van de Sande op website 'Biblion'

Andere boeken van Piet