€14,95 (excl. verzending)

Koop dit boek

De smaak van zijn stem

2010 - Abimo
Over tomatensoep en spaghetti. Over een restje cola in de koelkast en de perfecte rijstpap. Over een verloren broer en de smaak van zijn stem. Leeftijd | Vanaf 11 jaar Thema's | eten, smaken, dood, rouwverwerking Prijzen | Genomineerd voor de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen, 2de prijs Kleine Cervantes Eerste zin | Mama's stem smaakt naar melk. ...
Mama’s stem smaakt naar melk. Zoete melk, zoals in milkshake met banaan. Als ze boos is, smaakt haar stem wat zoutig. Zurig en waterachtig als ze verdriet heeft - zoals zo vaak, de voorbije maanden. Tot vanavond. Toen smaakte haar stem naar melk met een vleugje kaneel. Zo had ik haar stem nog nooit geproefd,maar de smaak was zo zoet en zo bedwelmend zacht dat ik er alleen maar blij om kon zijn.
Zintuigen zijn iets vreemds. Ze zijn voortdurend alert, zonder dat we het beseffen. Ze werken ook vaak samen: als we iets lekkers zien of ruiken, krijgen we het water in de mond. Andere mensen zien kleuren in muziek. En nog uitzonderlijker is het als mensen een stem niet alleen horen, maar die ook proeven. O ja, dat bestaat. Met een duur woord: synesthesie. Hier lees je meer over de soms wonderlijke dingen die met onze zintuigen gebeuren.
Ludovico Einaudi > Divenire
"Dromerige, sfeervolle muziek weerklinkt in de auto. Ik hoor een piano die tast en zoekt in cirkels van pastelkleuren, daaronder komt een cello die de klanken van de piano parfumeert. Het is muziek met een lieve maar mysterieuze sfeer, ongrijpbaar en onweerstaanbaar." (uit De smaak van zijn stem)

Louis Vierne > Stèle pour un enfant défunt

"Hoge, spookachtige klanken zijn het, eerst zonder enig doel. Dan vormt zich een trage melodie, op de stapstenen van een grommende bas. Het is muziek die bijna stilstaat, zo traag gaat ze, maar ze wordt almaar intenser, als een saus die inkookt. Op iedere toets van het klavier vindt Aravinda een klank, een kleur, een beeld, een smaak."(Uit De smaak van zijn stem
"Juweeltje"

In soepele en delicate Vlaamse taal geschreven juweeltje waarin groot verdriet en dagelijksheid verbonden worden in de keuken, inclusief recepten. De auteur prikkelt je neus, tart je papillen en raakt op subtiele wijze je gemoed. Het boek heeft een overzichtelijke bladspiegel, de tekst staat in een letter met schreef. Delicaat verhaal over verlies, ook voor iedereen die van lekker eten houdt.
Eva Kramer op website Biblion


"Schitterend verhaal"

Hoewel het eigenlijk over een erg droevig gegeven gaat, is het verhaal nergens tranerig. Het warme gezin raakt een tijd de richting kwijt na de dood van Andres, maar uiteindelijk zullen ze samen Andres een plaats kunnen geven in hun leven. De auteur slaagt erin om de lezer echt te beroeren, te raken, aan te grijpen. Het is een schitterend verhaal dat erg mooi verteld wordt. (Lees meer...)

Pol Van Damme op website Pluizuit


"Erg gevoelig"

De Loof levert na De cello van mevrouw Rosas en De schoonheid van Clara opnieuw een erg gevoelig verhaal af. Een verhaal over verlies, en hoe je daarmee om moet, of je dat nu wil of niet. (Lees meer...)

Katrien Temmerman op website Geen leven zonder boeken

"Zintuiglijke ervaringen"

In dit boek spelen zintuiglijke ervaringen een belangrijke rol. Piet De Loof maakt de lezer bewust van de vreemde verbindingen: geuren, smaken, kleuren en klanken worden kriskras met elkaar verbonden. Het restaurant van Marcus heet niet toevallig ‘Les cinq sens’. Eten en alles wat erbij hoort, krijgt veel aandacht. De auteur laat de lezer meekijken achter de schermen van een restaurant, maar hij maakt vooral duidelijk hoe belangrijk de dagelijkse maaltijden zijn in een gezin als ritueel van verbondenheid en onderlinge zorg voor elkaar.

Rita Ghesquiere op website Kerknet

Andere boeken van Piet