€19 (excl. verzending)

Koop dit boek

De rode stelten

2013 - Abimo
Leopold woont in een stad die op het water drijft. De huizen staan op palen, de mensen lopen op stelten. Leopold heeft rode stelten, gemaakt van rode populier, het sterkste en meest rechte hout ter wereld. Hij torent boven iedereen uit. Als het Winterfeest in duigen dreigt te vallen, vraagt iedereen zijn hulp. Leeftijd | Vanaf 6 jaar (prentenboek) Thema's | dromen, feesten, behulpzaamheid Eerste zin | Stel je voor: een stad die op het water ligt. Weetje | Vertaald uit het Frans. De wonderlijke tekeningen zijn van Eric Puybaret....
De ekster is zijn beste vriend.
Zijn enige vriend.
Ze zegt niet zoveel, maar dat vindt Leopold niet erg.
Geen praatjes over het weer of de vissen in het water.
Leopold en de ekster luisteren naar elkaars zwijgen.
Een vreemd, betoverende verhaal dat me niet losliet. Nog altijd niet, trouwens. Bijzondere tekeningen van Eric Puybaret.
"Een hebbeding"
Prachtig prentenboek met buitengewone illustraties op groot formaat. Ze vertellen een verhaal over schoonheid en nederigheid en zeggen meer dan alle woorden samen. Schitterende lay-out, een hebbeding!
Gert Broeckx op website Pluizer

"Wonderbaarlijk"
Subliem prentenboek van de internationaal gerenommeerde grootmeester Eric Puybaret. Een suggestief verhaal over mensen die op stelten leven en elkaar helpen. Wonderbaarlijke, fantasierijke, prikkelende illustraties.
Website Boek.be

"Heel wat te ontdekken"
Dit prentenboek van groot formaat (28x37) straalt een esthetische rust uit. Het dwingt je tot traag lezen en kijken. Want er valt heel wat te ontdekken op de grootste schilderijen. Het zijn stuk voor stuk pareltjes die je bekoren. In zachte olieverftinten schildert de maker zich een weg doorheen een gefantaseerde wereld waar vooral de hoogte domineert. De personages zijn er figuranten die je nooit aankijken maar die deel zijn van een wereld waarin fantasie de realiteit overstijgt.
Eric Vanthillo op website Pluizuit

"Fascinerend en geheimzinnig"
Een mooi boek om voor te lezen en om uitgebreid naar de plaatjes te bekijken en te bedenken hoe het zou zijn om in zo’n waterstad te lopen.
Mathilde op website Ikvindlezenleuk.nl

Andere boeken van Piet