‘Mijn vriend H.’ op tournee!Na een reeks succesvolle try-outs gaat ‘Mijn vriend H.’ vanaf dit najaar op tournee. Op zaterdag 30 september verwachten we je op de première in Oudenaarde. Daarna is de voorstelling te zien in tal van Vlaamse scholen en culturele instellingen.

‘Mijn vriend H.’: nog één try-out en dan…Honderden scholieren uit Oudenaarde en Ternat woonden de voorbije weken een try-out bij van Mijn vriend H. – Wagner Remix, het (muziek)theaterwerk op basis van mijn boek Mijn vriend Hitler. Op 24 november krijgt ook het grote publiek een (laatste) kans om de productie dit jaar al te zien.

(meer…)

Decibels & festivals: zelfs op Gent Jazz lukt het nietJaren geleden zwoer ik elektrisch versterkte concerten af. Te luid, soms pijnlijk luid. Ik hoef de bassen niet noodzakelijk tot in mijn beendergestel te voelen en ik hou te veel van muziek om het noodlot te tarten en met tinnitus huiswaarts te keren. Dat wringt soms, als je een aantrekkelijke affiche ziet. Zoals die van Gent Jazz dit jaar. En dus gaf ik het nog een kans.
(meer…)

‘Mijn vriend Hitler’ wordt een toneelstukNa de zomer starten de repetities voor Mijn vriend H., een toneelstuk gebaseerd op Mijn vriend Hitler. Vier raspaarden komen van stal om er iets moois van te maken: regisseur Domien Van Der Meiren, acteurs Bram De Win (als H.) en Stan Vangheluwe (als Kubizek), en gitarist Bart Vervaeck, die voor live muziek zorgt. Hou deze site en Facebook in de gaten voor alle updates over repetities, try-outs en voorstellingen.

(meer…)

Waarom de dood van David Bowie ons zo aangreepSociale media ontploften. Iedereen had wel ‘iets’ met David Bowie. Hoe komt het toch, dat massale rouwbeklag. Lees hier het artikel dat ik erover schreef.

(meer…)

Wat deed Caruso in Oostende?Wist u dat Enrico Caruso – de tenor, de legende – meermaals in Oostende optrad? Ik alleszins niet, voor ik het boek van Patrick Spriet las.

(meer…)

De Reserve Top 100: de Klara Top 100 versie 2.0
Hier is hij dan: de Reserve Top 100, in de schaduw van de Klara Top 100. In de Reserve Top 100 staan grote en kleine meesterwerken uit de jongste 100 jaar. Om te ontdekken, en om te beseffen dat de 20ste eeuw alleen al onuitputtelijk rijk is.

(meer…)

De engelenmuziek van Arvo PärtVoor het vernieuwde Kerknet schreef ik dit overzicht-in-vogelvlucht van de muziek van Arvo Pärt. Met 5 fragmenten uit zijn belangrijkste werken. Klik hier. 

Het Tomorrowland van de operaDe jaarlijkse Festspiele in Bayreuth zijn het oudste en meest mythische operafestival ter wereld. Tickets kosten er al snel 320 euro en het is dringen om binnen te geraken. Zien en gezien worden, of ligt de focus toch op de voorstelling?
(meer…)